GRIEP EN COVID VACCINATIE 2023


INFO COVID en GRIEP-VACCINATIE

Beste patiënten,

Net zoals vorige jaar zullen er weer vaccinatie momenten worden vastgelegd.

Dit zijn voor covid en griep verschillende data, gezien de griep-vaccinatie iets later moet gegeven worden.A/ Voor wie:

Griep- en covid vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, personen in langdurige zorg, met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen.B/ Hoe:

Verschillende vaccinatie momenten:

Dit wil het volgende zeggen:

- een afspraak om de 5 minuten per patiënt

- enkel voor een vaccinatie, niet voor andere problemen, niet voor voorschriften

- er moet geen remgeld betaald worden

- gelieve uw griepspuit van thuis mee te brengenC/ Wanneer:

De volgende data zijn nu beschikbaar:

COVID-vaccinatie: 19 oktober namiddag

GRIEP-vaccinatie:

- 9 november namiddag

- 16 november namiddag

Indien alles volzet is, komen er extra momenten.D/

Een afspraak hiervoor kan enkel telefonisch gemaakt worden via onze secretaresse Camille (liefst bellen in de voormiddag).

Indien u een gewone afspraak maakt voor medicatie of iets anders, dan kan op dat moment natuurlijk ook uw griepvaccin (niet COVID-vaccin) gegeven worden.

Drukte bij huisartsen


U heeft ongetwijfeld de laatste tijd veel in de media gehoord dat de huisartsen het erg druk hebben.  Dat wil echter niet zeggen dat wij u niet verder kunnen helpen of dat u uw zorg moet uitstellen. Integendeel!  Het vraagt gewoon om iets meer planning zodat iedereen tijdig de gepaste hulp kan krijgen. Ook u kan ons helpen om deze planning vlot te laten verlopen. Daarom delen we graag onderstaande tips met u. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we onze zorg zo goed mogelijk kunnen blijven garanderen!

 • Heb je een afspraak nodig, wacht dan niet te lang om deze vast te leggen.
 • Zie je online geen afspraken beschikbaar staan?  Bel dan naar de praktijk.  Doorgaans hebben we elke dag afspraken ter beschikking die niet online staan, specifiek voor mensen met dringende problemen.
 • Geef aan of het een dringende  afspraak is of niet.
 • Geraak je ‘s ochtends niet meteen telefonisch binnen in de praktijk?  Heb geduld, waarschijnlijk zijn de telefoonlijnen overbezet.  Probeer het over een vijftal minuten nog eens.
 • Ga voor elke consultatie na of je nog voorschriften voor je vaste medicatie nodig hebt en bespreek dit tijdens je afspraak.
 • Hou je telefoongesprek met je arts zo kort mogelijk.  Heb je meer tijd nodig, maak dan een afspraak.
 • Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt?  Kijk het na op: www.moetiknaardedokter.be


Bij geplande controles

 • Als je op een geplande controle moet komen, boek dan liefst één of twee weken op voorhand je afspraak in.
 • Geplande controles plan je bij voorkeur niet op maandagen, brugdagen of na een verlengd weekend. Zo kunnen mensen die in het weekend ziek worden vlot terecht.
 • Plan routine afspraken bij voorkeur buiten de vakantie periodes.  Vaak nemen huisartsen dan zelf ook verlof en is het dus drukker voor de overgebleven artsen.


Wist je dat…?

 • Ouders van schoolgaande kinderen over attesten beschikken om een kortdurende afwezigheid van school zelf te rechtvaardigen.
 • Werknemers van bedrijven met meer dan 50 werknemers vanaf nu drie maal per jaar één dag kunnen thuisblijven omwille van ziekte, zonder hiervoor een doktersbriefje te moeten binnenbrengen.
 • Je op www.zinloosattest.be meer info kan vinden over courante attesten die eigenlijk niet gerechtvaardigd zijn.  Zo help je ons om de administratieve overlast te verminderen.


Heel belangrijk bericht!


Beste patiënten


Zoals jullie weten is Dr. Marckx momenteel in de praktijk afwezig. Hij heeft beslist om zijn activiteiten als huisarts stop te zetten.


Dr. Marckx schreef het volgende bericht:

Beste patiënten,

 Tot mijn spijt moet ik melden dat ik op 2 september mijn activiteiten niet zal kunnen hervatten.

De extreme drukte, de administratieve en telefonische overlast van de voorbije COVID-jaren hebben hun tol geëist.

Zonder het zelf te willen inzien, loerden reeds symptomen van dreigende burn-out om de hoek. Het spijtige ongeval van onze zoon was de spreekwoordelijke druppel die de emmer heeft doen overlopen. Zoals zo vaak in dergelijke gevallen heeft het mij doen nadenken wat er echt belangrijk is in het leven.

Op advies van een collega specialist ben ik genoodzaakt wat gas terug te nemen. Ik wens nu even de tijd te nemen om te herbronnen en vind hierbij steun bij mijn gezin.

Ik dank U voor Uw begrip en wens U allen het allerbeste toe.

Met hartelijke groeten

Peter MarckxDe huidige situatie maakt het voor mij onmogelijk om alle patiënten te kunnen zien. Dit zal de werking van de praktijk veranderen:


 1. Dit najaar start de verbouwing van de praktijk, hierdoor zullen er 3 consultatieruimtes bijkomen.


 1. Door het vertrek van Dr. Marckx, zal ik eerder met mijn toekomstige associées Dr. Alexander Baekelandt en Dr. Tom Verstraete intensief samenwerken.


 1. Dr. Baekelandt zal tijdelijk iedere dinsdag en vrijdag consultaties houden in de huisartsenpraktijk op de Groenlaan 54 in Herzele. Deze afspraken kunnen gemaakt worden via onze secretaresse Camille of binnenkort via de online agenda. Dit vanaf dinsdag 30 augustus 22.


 1. Zoals jullie weten zit de online agenda heel vlug vol. Daarom worden er dagelijks extra consultaties vrijgemaakt, die enkel telefonisch te boeken zijn bij onze secretaresse Camille (053/62.44.64).
 2. Indien een online of telefonische afspraak niet meer mogelijk is, kunt u een afspraak maken bij de toekomstige associées Dr. Baekelandt en Dr. Verstraete (Opaaigem 67, 9420 Aaigem, 0476/89.27.21).


 1. Op 1/10/2022 start ook onze nieuwe huisarts in opleiding Dr. Pieter De Maeght.


Dit is geen tijdelijke samenwerking. Zodra alle verbouwingen afgerond zijn, smelten beide praktijken samen en zullen Dr. Baekelandt en Dr. Verstraete  mij vervoegen in de praktijk op de Groenlaan 54.


Ik besef dat dit heel wat veranderingen zijn op korte termijn. Omdat ik dezelfde goede zorg wil blijven bieden aan alle patiënten zijn deze veranderingen noodzakelijk om in de huidige situatie de werking van de praktijk te garanderen.


Graag wil ik Dr. Marckx bedanken voor de jarenlange goede samenwerking en wens ik hem alle rust en sterkte toe.


Ook wil ik mijn toekomstige associées Dr. Baekelandt en Dr. Verstraete bedanken, om mij en de patiënten zo vlug te willen helpen.


Met vriendelijke groeten


Dr. Stijn Degrave

Bericht omtrent telefonische voorschriften

gepost op vrijdag 20 juni 2014

Gezien de toenemende controle van de overheid op het aantal voorschriften en de uitgevoerde prestaties, kunnen enkel  voorschriften afgeleverd worden tijdens een consultatie. Bijgevolg is 'bestelling' van medicatie op telefonische aanvraag niet meer mogelijk.
Om de telefonische overlast tijdens de consultaties ook te beperken, hopen we dat iedereen hiermee rekening zal houden en tijdens de consultaties voldoende voorschriften te vragen.


Dr Peter Marckx
Dr Stijn Degrave

Praktijkruimtes voor paramedici te huur
Deze ruimtes bevinden zich op het eerste verdiep van onze huisartsenpraktijk. Ideaal voor verschillende paramedici: dieëtisen, (kinder)psychologen, medische pedicure, logopedie, ... .


Huur kan via dagdelen.

Bij interesse, gelieve contact op te nemen met Dr Stijn Degrave op 053/624464 of praktijk@huisartsenpraktijkherzele.be 


Privacy wetgeving


Vanaf vandaag, 25 mei 2018, treedt de "Algemene Verordening Gegevensbescherming", beter bekend onder de naam GDPR (General Data Protection Regulation), in werking. Deze wetgeving heeft als doel de persoonlijke gegevens van de Europese burgers te beschermen. Al uw persoonsgegevens zullen met met de nodige zorg en aandacht voor de veiligheid worden verwerkt en enkel worden gedeeld met andere artsen of zorgverleners met wie u een behandelrelatie hebt.

Concreet houdt deze wetgeving ook in dat wij geen medische gegevens (zoals bloeduitslagen) per e-mail mogen versturen en dat wij geen voorschriften of andere medische documenten mogen klaarleggen in de wachtzaal. Voorschriften, attesten en formulieren zullen dus uitsluitend afgeleverd worden tijdens een raadpleging en niet na telefonische aanvraag. Tijdens uw consultatie zullen we voldoende voorschriften meegeven tot het volgende bezoek.

Nieuwe facebook pagina

gepost op vrijdag 7 februari 2014

Vanaf vandaag kan je ons ook terugvinden op facebook:

https://www.facebook.com/huisartsenpraktijkherzele


Dr Stijn Degrave